Showing all 15 results

Странично мени
Прикажи 9 24 36
Затвори

КУЧЕВИШКИ МАНАСТИР СВЕТИ АРХАНГЕЛИ

3,100.00 ден
Кучевишки манастир „Свети Архангели“ е најкомплетното вакво издание што кога било се појавило на македонскиот пазар, што дава извонреден придонес во афирмирањето на уметноста во Македонија. Споменикот, кој потекнува од 17 век, има огромен број добро сочувани фрески и претставува ремек-дело на своето време и споменик на културата што го потврдува Скопје како еден од најголемите центри на христијанската уметност во средниот век. Книгата е на македонски и на англиски јазик – Б3 формат, 450 страници. Покрај авторскиот текст, има 80 фотографии во боја, 30 црно-бели фотографии и друг извонреден графичко/илустративен материјал.
Затвори

ОХРИД, БОГАТСТВОТО НА СВЕТОТ – книга со репродукции на фрески

590.00 ден
Изданието Охрид, богатството на светот е на 15 јазици. Форматот е поголем и во него има квалитетни фотографии на фрески
Затвори

СКОПЈЕ, патна мапа со водич – англиски и македонски јазик

200.00 ден
Мапата е ликовна симулација на градот, заедно со водич во кој се опфатени историјата на градот и сите важни културни
Затвори

МАКЕДОНИЈА, патна мапа со водич – англиски и македонски јазик

200.00 ден
Мапата на Македонија со водич, низ фотографии и илустрации, за богатството на земјата, ја прави посетата на нашата земја атракција
Затвори

ОХРИД, патна мапа со водич – англиски и македонски јазик

200.00 ден
Мапата е ликовна симулација на градот, заедно со водич во кој се опфатени историјата на градот и сите важни културни
Затвори

СЛИКАРСКИ ВИСОВИ, дигитално издание – Painterly Heights – англиски и македонски јазик

3,100.00 ден
Печатено во Сони, во Виена, и со години беше поставено во изложбениот салон како едно од најквалитетните вакви изданија во
Затвори

ОХРИДСКО И ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО – Het Meer Van Ochrid – на холадски јазик

250.00 ден
Новите изданија на мапи со водичи се со извонреден квалитет и ја претставуваат Македонија како земја со огромен туристички потенцијал,
Затвори

ОХРИДСКО И ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО -Jezioro Ochrydzkie – на полски јазик

250.00 ден
Новите изданија на мапи со водичи се со извонреден квалитет и ја претставуваат Македонија како земја со огромен туристички потенцијал,
Затвори

СTАР ГРАД Охрид – De Oude Stad – на холадски јазик

250.00 ден
Новите изданија на мапи со водичи се со извонреден квалитет и ја претставуваат Македонија како земја со огромен туристички потенцијал,
Затвори

СТАР ГРАД Охрид – Stare Miasto на полски јазик

250.00 ден
Новите изданија на мапи со водичи се со извонреден квалитет и ја претставуваат Македонија како земја со огромен туристички потенцијал,
Затвори

СТАРА ЧАРШИЈА Скопје, со водич – англиски јазик

250.00 ден
Новите изданија на мапи со водичи се со извонреден квалитет и ја претставуваат Македонија како земја со огромен туристички потенцијал,