Showing all 19 results

Странично мени
Прикажи 9 24 36
Затвори

Ѓердан – огрлица од чисто сребро

9,000.00 ден
Уникатно изработена ѓердан-огрлица од чисто сребро 980 со црн оникс. Ониксот симболизира искреност, остроумност и духовна сила. Се смета дека е многу моќен камен. Камењата со црна боја обично се сметаат за многу заштитни и заземјување. Црниот оникс има бавна, заземјувачка и стабилна фреквенција, дава енергија на силна поддршка, издржливост и одлучност. Димензии: 22 х 8 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Ланче од чисто сребро со пауа школка од Нов Зеланд

5,400.00 ден
Уникатно ланче 50 мм. изработено од чисто сребро 980 со пауа школка од Нов Зеланд. Пауа школките како уникатен вид можат да се најдат само на крајбрежјето на Нов Зеланд и имаат блескаво сино-зелена седефаста боја. Димензии: 20 х 16 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Monoearring – Ваша уникатна обетка

4,500.00 ден
Monoearring - уникатно изработена сребрена обетка за едно уво (се прави по нарачка за да ја запази линијата на увото) со камче по избор.
Затвори

Сребрен прстен со пауа школка

4,500.00 ден
Уникатен подеслив прстен од чисто сребро 980 со пауа школка од Нов Зеланд. Пауа школките како уникатен вид можат да се најдат само на крајбрежјето на Нов Зеланд и имаат блескаво сино-зелена седефаста боја. Димензии: 22 x 15 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Organic ring – чисто сребро

3,500.00 ден
Organic ring - прстен од чисто сребро со слатководен бисер. Слатководните бисери симболизираат среќа. Димензија: 7.5 мм. Големина: 15/55.
Затвори

Сребрени обетки со бисери

2,500.00 ден
Уникатно изработени обетки од чисто сребро со бисери. Димензија: 7 мм.
Затвори

Сребрени филигрански обетки со бисери

2,900.00 ден
Уникатно изработени филигрански обетки од чисто сребро 980 со бисери. Димензија: 7 мм.
Затвори

Сребрени обетки – уникатен дизајн

2,200.00 ден
Уникатно изработени обетки од чисто сребро 980.
Затвори

Ланче бувче – лаванда аметист

3,900.00 ден
Уникатно ланче изработено во форма на бувче и го содржи еден од најдуховните полудрагоцени камења - лаванда аметист. Каменот ги истакнува племенитите особини како несебичност, заштита, внатрешен мир и рамнотежа. Ја симболизира милосрдноста и рамнотежата. Димензии: 11 х 6 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Сребрени обетки со бисери

3,200.00 ден
Уникатно изработени обетки од чисто сребро 980 со бисери. Димензија: 8 мм.  
Затвори

Сребрен прстен – балтички килибар

4,500.00 ден
Уникатен подеслив прстен од чисто сребро со екстра балтички килибар. Тоа значи дека потекнува од Балтик (регион околу Балтичкото Море). Килибарот е фосилизирана смола од иглолисни дрва, стара повеќе од 50 милиони години. Тој е лесен и топол на допир, а бојата варира од светла до темнa. Димензии: 13 х 11 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Сребрен прстен – зелен ахат

3,800.00 ден
Уникатна изработка на подеслив прстен од чисто сребро со зелен ахат. Ахат - камен што се наоѓа во многу нијанси и бои, проѕирен со прекрасна структура на шари. Зелената е боја на природата, плодородноста и животот. Оваа боја симболизира благосостојба, самодоверба, рамнотежата, што исто така значи раст и хармонија. Носејќи зелен полускапоцен камен, очекувајте да постигнете рамнотежа, раст и хармонија во животот. Ова е каменот на вистинско пријателство. Димензии: 13 х 11 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Сребрен прстен – аметист

4,500.00 ден
Прстен долг 45 мм. од чисто сребро со одлична класа на аметист. Каменот ги истакнува племенитите особини како несебичност, заштита, внатрешен мир и рамнотежа. Ја симболизира милосрдноста и рамнотежата. Димензија: 7 мм. Големина: 17/57. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Сребрен прстен со тиркизен хаолит

8,500.00 ден
Уникатен подеслив прстен изработен од чисто сребро 980 со голем тиркизен хаолит. Тиркизниот хаолит е тука за да биде Ваш заштитник. Димензии: 30 х 22 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Ensõ подеслив прстен од чисто сребро

4,200.00 ден
Ensõ подеслив прстен од чисто сребро 980 со тиркизен хаолит. Енсо симболизира апсолутно просветлување, сила, елеганција и универзум. Кругот може
Затвори

Freedom – сребрена обетка за едно уво

1,200.00 ден
Freedom - наушница за едно уво од чисто сребро 980.
Затвори

Сребрена обетка за едно уво – содалит

1,300.00 ден
Уникатно изработена сребрена обетка за едно уво со камче содалит. Содалитот е многу интересен и мистериозен камен. Мистериозноста ја даваат многу убави длабоки нијанси: сина, лазурна, сина со црни дамки или бели вени. Во природата, овој минерал е доста редок, што го прави многу популарен меѓу колекционерите. Содалитот е од големо значење за здравјето на луѓето. Исто така, каменот има позитивен ефект врз кардиоваскуларниот систем, го нормализира срцевиот ритам и го намалува крвниот притисок. Димензија: 5 мм. Забелешка: скапоцените и полускапоцените камења можат да влијаат на состојбата на човечкиот ум и тело. Доколку се носат на телото или во близина на телото моќта на камењата влијаат на лечење или ублажување на психичките и физичките проблеми.
Затвори

Прилагодлив прстен – сребро

2,200.00 ден
Уникатен подеслив прстен од чисто сребро 980.
Затвори